Skrivet av: thailandandme | december 13, 2010

Bangkok – Thailand

Ta en resa till Bangkok

Bangkok Thailand

Kort Fakta om Bangkok

Bangkok, Thailands hjärta med mer än 5 800 000 invånare på 1565 km². Om man räkar med de yttre delarna så är invånaravtalet på ca 12 000 000 människor. Bangkok grundades av en kung vid namnet Yodfa år 1782. Här finns det något för alla åldrar, staden har väldigt mycket att erbjuda. I denna livliga stad så kan man bland annat hitta vackra och ståtliga tempel, lyxhotell, småhus i olika former och färger.

På thai heter Bangkok Krung Thep Maha Nakhon (Krung Thep), vilket betyder ”Änglarnas stad”. Den europeiska benämningen av Bangkok kommer av Bang Makok som betyder ”Olivlundarnas stad” vilket de tidiga kolonialisterna kallade staden. Drygt 95 procent av befolkningen är buddhister.

Allmänt

I kaotiska Bangkok finns det väldigt mycket att göra såsom äta, handla och mycket att titta på. Som en vanlig turist så hinner man oftast inte med att se allt pga bristen på stadsplanering och bra lokaltrafik. När man befinner sig i Bangkok så möts man av många olika färger och dofter. Bangkok är faktiskt en utav mina favoritställen.

Mat & dryck i Bangkok

När du går runt i Bangkok så kommer du att få se thailändare vilken tid på dygnet det än är stoppa i sig mat. Överallt och all slags mat. Man brukar säga att Bangkok är staden som aldrig sover.

Sevärdheter i Bangkok

Lumpini parken är något jag brukar tipsa alla om när de ska resa till Bangkok. Den stora gröna parken är som en oas mitt i smeten. Roddbåtar finns om man vill ta en tur genom det vackra och välskötta grönområdet. Wat Phra Chetuphp är ett tempel som alla borde besöka som reser till Bangkok. Det är inte vilket tempel som helst, utan det största och ett utav de äldsta templen i Bangkok. I detta tempel kan man även få en traditionell thailändsk massage. Se till att ha heltäckande kläder när du besöker dessa tempel. Alltså inga kortbyxor eller liknande.

Nöjen i Bangkok

När man är i Bangkok och vill uppleva thailändsk kultur bör man röra sig mot museet. Där kan kan du se skulpturer och tavlor som representerar Thailand. Chainatown är nog ett ställe som alla har hört minst en gång i sina liv. Det finns i Bangkok, representerar det gamla Bangkok. Där får du se vacker arkitektur med en blandning av god mat och marknader. Reptilfarmar finns i Bangkok, väldigt häftigt om jag får säga det själv, där hittar du ormar, ödlor, krokodiler och många andra djur. Det finns även shower som brukar gå ibland där krokodiler, apor och elefanter visas upp.

Shopping i Bangkok

I Bangkok finns det mer än väl med varuhus och marknader. Du kan gå till mer exklusiva köpcentrum såsom The Emporium till exempel. Där finns det dyra märkes prylar om man gillar sånt. På andra varuhus och marknader hittar du massor av kläder, oftast piratkopierade kläder och hushållsföremål.

Detta blev en lite längre blogg post, hehe. Bangkok är något jag verkligen tycker att alla borde besöka. Jag vet ingen som har kommit hem och vart missnöjd med staden. Det som kan vara lite jobbigt är nog alla avgaser, men annars är detta är en underbar stad som man måste resa till.

Läs mer om vackra Bangkok.


Svar

  1. […] jag tänkte ge ett tips på en artikel i Aftonbladet om Bangkok. Det var en trevlig läsning […]


Lämna en kommentar

Kategorier